Chefs

Bakkerij Arto (Stekene)

Bakkerij Arto - Piet De Vries

Ook dit jaar is Piet en zijn team  van bakkerij Arto terug van de partij  van de partij. Arto staat garant voor het gebruik van ‘pure’ grondstoffen: zuivere vanillestokken, saffraan, verse boter, Valrhona chocolade… slechts een greep uit de gebruikte verse producten.

Verleden jaar  gaf hij naast zijn prachtige dessert creatie een masterclass brood bakken . Een gepassioneerd vakman met liefde voor de Big green …….Benieuwd wat ze dit jaar serveren?

Bakkerij Arto - Stekene


Brasserie Boulevard (Sint Martens Latem)

BLVD Sam DhuyvetterSam D’huyvetter startte zijn carrière in de voetsporen van Peter Goossens waar hij in het Hof van Cleve de knepen van het vak heeft geleerd, daarna volgden onder andere Latemke, Viteux en Fou d’O. Samen met Thomas  werd de eerste stap gezet naar een eigen zaak Brasserie Boulevard (of BLVD)  – waar hij zelf de touwtjes in handen neemt met een eigentijdse toets aan klassieke gerechten in een eigentijdse en jonge brasserie.

Ondertussen zijn daar BLVD -EVENTS en BLVD – BOUTIQUE bijgekomen

Kortom ondernemers pur sang !


Bozar Brasserie (Brussel)

Met 16 Gault&Millau punten (op 20!) en een Michelin ster is Bozar Brasserie niet de minste. Hun Chef Karen Torosyan is reeds wereldkampioen korstpastei maar toch blijft hij streven naar perfectie. Deze attitude weerspiegelt zich in zijn gerechten waar echte fijnproevers dol op zijn.


Humphrey (Brussel)

Chef Yannick Van Aeken beleefde al veel culinaire avonturen, dit op verschillende continenten.

humphrey

Hij was jaren de rechterhand van Rene Redzepie – Restaurant Noma – Kopenhagen .

Voor hem draait het bij eten om meer dan het verorberen van een maaltijd,  maar ook om smaak en gezelligheid.

Bereid je voor op een ervaring met overheerlijke gerechtjes, die je zal laten wegdromen. Met inspiratie van over de hele wereld behoudt Humphrey zijn respect voor het product. Toch slaagt hij er telkens in de mensen met een unieke herinnering naar huis te laten gaan.

Humphrey - Yannick Van Aeken


Humus Botanical Gastronomy  (Brussel)

Chef Nicolas Decloedt is een kei in wat hij doet: toveren met natuurlijke, duurzame producten en verfijnde smaken. Ervaring deed hij op in ‘In De Wulf’ (Dranouter), ‘Mugaritz’ (San Sebastian), ‘Chalet de la Forêt’ en ‘Bon Bon’ (Brussel).

Momenteel kan hij zijn ei kwijt in in zijn huiskamer restaurant Humus Botanical in hartje Brussel waar hij vegetarische pareltjes creëert. Zijn wereldse kookstijl is fris – puur en persoonlijk.


De laet-Van Haver

De Laet & Van HaverOndertussen kunnen we wel stellen dat De laet &Van Haver een fenomeen geworden is, een echt paradijs voor de vleeseters in België. De bezoekers van de Flavour Fair 2016 kunnen dit alleen maar beamen. Door hun visie van uitmuntende kwaliteit te combineren met een speciaal rijpingsproces maken ze dry-aged vlees om van te watertanden. Je kan niet alleen heerlijk genieten van een stukje vlees bij De Laet & Van Haver maar je kan er terecht om zelf inkopen te doen bij de ‘Butcher Store’. Zo worden ook jouw Big Green Egg creaties voorzien van kwaliteitsvol vlees!


DGU!

DGUDGU! is geen restaurant maar een culinair concept gemaakt door Davy Devlieghere (souschef bij Horsele) en Gilles Bogaert (souschef bij J.E.F.). Tijdens DGU! gaan ze elkaar te lijf in een ‘foodbattle’ die 4 maal per jaar plaatsvindt. Wat ze van plan zijn op de Flavour Fair is nog af te wachten maar 1 ding is zeker: het zal heerlijk zijn!


L’epicerie du Cirque

l'epicerie du cirque - Dennis BrouckxDennis Broeckx is al jaren de headchef van L’epicerie du Cirque maar hij staat tevens internationaal bekend als Flemish Kitchen Rebel. Dit dankt hij aan zijn lidmaatschap aan het ‘jong keukengeweldcollectief’, een groep jonge Vlaamse topchefs met een passie voor Vlaamse gastronomie. Zijn keuken staat vooral bekend voor hun pure en eerlijke gerechten met veel aandacht voor groenten. L’epicerie du Cirque is dan ook een terechte eigenaar van een Michelin ster!


Sam Van Houcke – Onder de toren (Hansbeke)NorthSeaChefs (Belgium)

Big Green Egg Flavour Fair North Sea Chefs

Al jaren promoten de NorthSeaChefs onbekende, onbeminde vissoorten en bijvangst, gevangen door Belgische vissers. We willen zowel vissers, chefs, hobbykoks als de consument overtuigen van de kwaliteiten van deze vissen. We moeten leren eten wat de visser vangt. Niet laten vissen wat wij WILLEN eten en al de rest weggooien.

NorthSeaChefs - Logo

Ook tijdens de flavour fair dragen ze deze boodschap verder uit met niemand minder dan Chef: Sam Van Houcke

  • “Eerste kok van België 2013” Club Prosper Montagné
  •                         “Ster van de Belgische keuken 2015″ Mastercooks
  •                         Flemish Kitchen Rebel 2015-2016
  •                         Jong Keukengeweld 2014-2015-2016 – 2017
  •                         San Pellegrino Young Talent 2016
  •                         Jeunes Restaurateurs d’Europe sinds 2014
  •                         “Viskok van het jaar 2016” VLAM – North Sea chefs

North Sea Chefs - Sam Van Houcke


Nunchi

NunchiNunchi is Koreaans voor ‘inspelen of aanvoelen waar mensen behoefte aan hebben’ en dat is ook exact wat Michael en Henriëtte doen in hun Foodlab. Ze volgen het principe van de Japanse Bento (lunchbox) en vernieuwen elke week hun menu met huisgemaakte gerechten geïnspireerd op gerechten over de hele wereld.


Sail & Anchor

Sail and AnchorMichael Yates  en Marijke  van Hoecke verdienden hun sporen bij verschillende internationale topzaken zoals Restaurant Martin, Wishart en Oud Sluis. In hun restaurant streven ze naar pure smaken zonder tierlantijntjes. Herinterpretatie van Britse klassiekers met Vlaamse streekproducten in een warme en huiselijke sfeer.

Sale & Anchor Logo

The philosophy of Sail & Anchor is simple;
Great quality ingredients are our basis: prepared with love, cooked with precision. 


Gilles Draps – Dot Hogs

Gilles Draps - Dot Hogs

Gilles Draps pimpt streetfood in no time naar een geweldig vernieuwend concept. Het mooiste voorbeeld daarvan is dot.HOGS, waar je een hotdog nauwelijks nog een hotdog kan noemen. Gilles kan zowat alles: fotograferen, stylen, koken, uitschrijven van recepten…

Een primeur: Hij geeft dit jaar tijdens een Masterclass een creatie vrij uit zijn nieuwe boek, dat er nu wel héél snel aankomt… Uitkijken dus!

Gilles Draps - Dot Hogs Logo


Volta – Gent

Volta

Volta zit altijd vol met energie: dat zie je aan hoe passie- en liefdevol  ze de  gerechten maken en serveren. Ze staan volledig open voor nieuwe smaken en concepten, met het VOLTAllig team.  Hun gebundelde en uitgebreide kennis van producten zorgt voor veel variatie in hun gerechten. Chef Davy De Pourcq werkt al vele jaren op de Big Green Egg en zorgt samen met het team voor culinaire vonken op het bord!

Hip zijn ze zeker: na het succesverhaal van vorige editie, komt er ook deze zomer een Volta Summer pop-up camp! Bij ons krijgt u alvast een voorproevertje.


Michiel Rabaey

Big Green Egg CHef - Michiel Rabaey

Michiel Rabaey, North Sea chef en leraar 7de jaar Hotelschool Koksijde specialisatie gastronomie en auteur van het boek Koken 2.0  van Hotelschool Ter Duinen Hij heeft ondertussen al menige chefs klaargestoomd om de culinaire wereld te veroveren  Michiel heeft een passie voor vis, nieuwe technieken en experimenten. De Big Green Egg heeft dan ook voor hem geen geheimen meer en gerust een ‘EGGSPERT’ genoemd worden      Als jonge chef kiest Michiel resoluut voor de moderne keuken. In Hotelschool Ter Duinen leert hij zijn leerlingen gerechten bereiden met respect voor lokale producten.  Door zijn jeugdig enthousiasme is Michiel vaak te vinden op beurzen, bijscholingen en stages om steeds up-to-date te zijn met de nieuwste trends en technieken binnen de hedendaagse gastronomie.

Hij heeft alvast een unieke creatie met lamsnek in petto voor jullie !


Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en aankondigingen van nieuwe deelnemers door u in te schrijven op onze nieuwsbrief: